Založ si blog

Čierna ovca rodiny – svetlý príklad zmeny

 Tak trošku rozoberiem rodičovský syndróm nesplnených snov z pohľadu dieťaťa, všetkým rodičom, ktorých sa nejak dotknem sa ospravedlňujem, ale stojí to za úvahu. Otázka znie – Prečo si rodičia kompenzujú svoje nesplnené sny na svojich deťoch ? Deti predsa nie sú kópiou svojich rodičov, sú to čisté originály.

Rodičia často od detstva infikujú svoje deti ich nesplnenými snami a smerujú ich k tomu aby si ich raz cez nich splnili. Chcú zadávať smer a nechcú aby dieťa vybočilo z ich cesty. Hovorím o typoch rodičov, ktorý to chtiac – nechtiac preháňajú a ubližujú svojmu dieťaťu.

Smerujú dieťa  v akej spoločnosti sa má pohybovať a aké vzdelanie si má vybrať, umenie ťa neuživí ! Budeš právnik, doktor, ekonóm,diplomat, manažér, hlavne niečo, kde to má budúcnosť !!! Ak si vyberieš iný smer si zatratený a stávaš sa čiernou ovcou rodiny.

Ja chápem obavy rodičov, z budúcnosti vlastných detí, sama by som určite ako rodič rozmýšľala nad tým aby sa moje dieťa malo dobre, ale dobre sa bude mať vtedy, keď sa bude správne rozvíjať jeho vlastná individualita, s ktorou mu rodičia môžu len pomáhať, snažiť sa správne chápať, komunikovať a hľadať správne riešenia.

Už ako deti sme nezávisle osobnosti, ktoré si nenechajú všetko páčiť a stavajú sa proti svojim rodičom a tu by mali rodičia spozornieť a porozmýšľať a nie začať opäť dieťaťu vnucovať, tvarovať a ničiť jeho vlastnú originalitu, jeho vlastnú cestu.

Ešte raz opakujem, že človek dokáže pochopiť rodičovské obavy, ale sakra toto je už moc, keď mi skvelí, inteligentný a nadaní ľudia povedia so smútkom v hlase, že sú čierne ovce rodiny. V tej chvíli poviem nie si čierna ovca rodiny, ale svetlý príklad zmeny.

Kašli nato, čo si kto myslí o tebe, hlavne je aby si mal zo seba dobrý pocit ty a to je naplnením dní tvojho spokojného života. Buďme hrdí, že nie sme súčasťou sfanatizovanej masy, ale z nej vybočujeme. Nie sme čiernymi ovcami, ale ešte raz opakujem svetlým príkladom dobrej zmeny pre svoje spokojné životy. A tak si teraz vravím VEĎ MĚ DÁL, CESTO MÁ :)

Potrebujeme sa inšpirovať a byť inšpiráciou.

03.05.2021

My ľudia sa navzájom potrebujeme. Radosť a bolesť nás posúvajú v našom poznaní života a samých seba. Nikdy nie si na nič sám, keď sa nad tým hlbšie zamyslíš. Radosť a lásku treba hľadať aj tam, kde by sme to najmenej čakali. Pokojné myšlienky, dávajú možnosť dvakrát nad niečím popremýšľať a potom hovoriť. Nesúdiť a vžiť sa aj do kože druhého, pretože [...]

Moment skrýva odkaz. . .

28.09.2016

Každý deň môžeme stretnúť ľudí, ktorý nás niečím trochu ovplyvňujú. Sadnúť si do metra, alebo do inej verejnej dopravy, prejsť sa po uliciach a ísť svojím smerom tam kam chceme, znamená stretnúť určitý počet ľudí, ktorý ti dnes možno mali niečo naznačiť, niečo povedať…chudoba, bohatstvo, smiech, plač, hnev, radosť atď. sa striedajú a miešajú [...]

Skriňa plná vecí = Hlava plná ľudí

18.07.2016

Pri balení a upratovaní vo veciach v mojej skrini ma prepadla otázka… Čo vlastne z týchto vecí potrebujem a čoho sa dokážem vzdať? Prišla som nato, že veci v skrini mi dokážu pripomínať ľudí / ľudské vzťahy. Máme pár obľúbených a vzácnych vecí, ktorých by sme sa nedokázali vzdať a máme ich najradšej. Máme pár veci, ktoré sme síce mali radi, ale postupom [...]

zubár, zuby, zubný kaz,

Dolinková sa chystá šetriť na pacientoch. Zdravý chrup sa stáva výsadou bohatých

16.04.2024 17:00

Náplasťou na rastúce ceny za zdravý chrup boli aspoň sčasti benefity zdravotných poisťovní. Od mája však pacienti o ne prídu.

Ján Mazák

Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka z jej čela, zo zasadnutia odišiel

16.04.2024 16:58

Návrh podalo sedem členov Súdnej rady pre podozrenie zo zneužitia funkcie, čo Mazák považuje za nepravdu.

Dlhé diely / Karlova Ves /

Nepriateľ zelene v Karlovej vsi? Bratislavskú mestskú časť trápi poškodzovanie stromov

16.04.2024 16:46

Na neznámeho páchateľa, ktorý poškodzoval zdravé dreviny, upozorňovala mestská časť napríklad aj vlani v máji.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 98733x
Priemerná čítanosť článkov: 3797x

Autor blogu

Kategórie