Založ si blog

Moment skrýva odkaz. . .

Každý deň môžeme stretnúť ľudí, ktorý nás niečím trochu ovplyvňujú. Sadnúť si do metra, alebo do inej verejnej dopravy, prejsť sa po uliciach a ísť svojím smerom tam kam chceme, znamená stretnúť určitý počet ľudí, ktorý ti dnes možno mali niečo naznačiť, niečo povedať…chudoba, bohatstvo, smiech, plač, hnev, radosť atď. sa striedajú a miešajú okolo nás každý deň.

Dnes som sa v metre nastavila na taký ten pocit nestrannej pozorovateľky, ktorá bude sledovať všetkých okolo seba s pocitom, že mi majú niečo títo ľudia povedať a to aj o sebe samej.

Nastupuje dievča, ktoré plače. Po tvári jej stekajú veľké slzy, moment, ktorý ma núti premýšľať čo sa jej stalo a ktorý robí smutnou aj mňa.

 ( moment skrýva odkaz : SÚCIT )

Pristupuje žena s kočíkom…matka, ktorá nevníma nič iné len svoje dieťa, ktoré sa usmieva na ňu a ona mu opätuje každý jeden jeho úsmev späť. ( NEHA )

Ďalej skupinka bezdomovcov, ktorý riešia otázku, že v ktorom parku sa asi najlepšie spí . ( či chceme, či nie… REŠPEKT )

Nastupujú štyria chalani, mladá skupinka drzých, vulgárnych chalanov, ktorý keď sú spolu cítia sa ako najväčší frajeri, ktorý môžu všetko…pocit myslieť si to im úplne stačí… ale len do chvíľe kým nezostane každý jeden z nich sám…svorka sa mení na osamelých vlkov a naopak ( STRACH )

Pristupuje staršia pani a miesto jej s úsmevom uvoľňuje mladý muž. ( ÚCTA )

Na ďalšej stanici pristupujú mladé dievčatá, ktoré riešia kto, kde, s kým, kam a prečo…povrchné a prázdne reči dievčat, ktoré v sebe zadusili svoju skutočnú krásu ( FALOŠ )

Ďalej zrelý muži v oblekoch, ktorý vyzerajú štýlovo, ale zároveň unavene. Idú z práce, riešia prácu a určite si ju nesú aj domov ( ODDYCH )

Nastupuje muž a žena – zamilovaný pár…dotyky, objatia, úsmevy a bozky ( LÁSKA )

Všetci tak odlišní a zároveň v jednom momente spolu na jednom mieste…metro, električky, autobusy, zástavky, námestia, ulice, atď. Stretávame sa všetci každý deň, stretávame sa náhodne, na chvíľu, nevieme kto sme, čo sme, čo cítime, ale stretávame sa.

Uvedomenie si toho čo máme, čo nemáme, čo chceme, čo nechceme, kam ísť aby sme sa mali lepšie a kam sa nedostať nikdy…všetko je vždy na úkor niečoho…obeta za obetu….nemôžme mať všetko….môžeme sa len uspokojovať, alebo sa snažiť, môžeme bojovať a vyhrať, alebo prehrať, môžeme klamať, ale zároveň sme klamaný sami, môžeme plakať ale nie stále a to isté platí pre smiech. Človek bol totiž podľa mňa stvorený pre viac emócií a pocitov, a tak aby sme prežili musíme prežiť a pochopiť stále viac…

Potrebujeme sa inšpirovať a byť inšpiráciou.

03.05.2021

My ľudia sa navzájom potrebujeme. Radosť a bolesť nás posúvajú v našom poznaní života a samých seba. Nikdy nie si na nič sám, keď sa nad tým hlbšie zamyslíš. Radosť a lásku treba hľadať aj tam, kde by sme to najmenej čakali. Pokojné myšlienky, dávajú možnosť dvakrát nad niečím popremýšľať a potom hovoriť. Nesúdiť a vžiť sa aj do kože druhého, pretože [...]

Skriňa plná vecí = Hlava plná ľudí

18.07.2016

Pri balení a upratovaní vo veciach v mojej skrini ma prepadla otázka… Čo vlastne z týchto vecí potrebujem a čoho sa dokážem vzdať? Prišla som nato, že veci v skrini mi dokážu pripomínať ľudí / ľudské vzťahy. Máme pár obľúbených a vzácnych vecí, ktorých by sme sa nedokázali vzdať a máme ich najradšej. Máme pár veci, ktoré sme síce mali radi, ale postupom [...]

Sladkosť bytia na samote u lesa

13.07.2016

Prišla som na pár dni z krásneho a rušného veľkomesta domov na nádhernú samotu u lesa a mám v sebe strašne veľa chcenia pomôcť pri všetkom, čo som kedysi robila stereotypne. Vždy sme mali doma čo robiť, či už na poli, záhrade, alebo pri starostlivosti o hospodárske zvieratá, no popravde niekedy som túto prácu milovala, niekedy som si ani neuvedomovala tento kolobeh a [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 98591x
Priemerná čítanosť článkov: 3792x

Autor blogu

Kategórie